Mercedes S-Klasse

Zoals de titel al zegt, in de combinatie met gisteren. Af en toe zit het mee, maar het zit ook wel eens tegen.

De afspraak in Landau verliep voorspoedig, ik kon redelijk op tijd wegkomen. Frau Becker (Jaja... die is er nog steeds) zei dat ik zo om 20:00u thuis zou zijn. Dat geloof ik niet als het in de namiddag is en ik nog langs Köln en Frankfurt moet. Maar ik ging op weg en het viel allemaal best mee. De ETA liep op naar 20:30 maar niet verder!

Na Oberhausen draaide ik de A31 op en een kilometer of 20 verder zou een Tankstelle direct na de Ausfahrt zijn. Die nam ik want de tank begon aardig leeg te raken. De auto is mega-zuinig maar ook dan raken 70 liter disel af en toe op...

Na het tanken en het plegen van een plasje dook ik de auto in voor de laatste etappe. Zoals inmiddels normaal ging ik zitten, voet op de rem en de startknop ingedrukt. Dit zorgt er normaal voor dat de stoel naar voren gaat (Dan kan Opa makkelijker instappen..), dat het scherm voor me een kerstboom aan controlelampjes produceert en dat de toerenteller naar "0" gaat. De motor start nog niet, mijn auto is een hybride, die rijdt op stroom weg en start dan na een tijdje pas de motor.

Alles gebeurde, behalve het laatste. Dus kon ik de automaat niet in "D" zetten (U dient eerst de motor te starten...) Van alles geprobeerd, de Windows methode (alles uitzetten, de auto op slot, even wachten en dan alles nog een keer proberen) maar niets werkte. Grrr

Dan maar de Mercedes Benz Hulpdienst gebeld. Het nummer weet ik uit mijn hoofd uit de tijd dat ik nog in een eerste generatie A-Klasse reedt... maar dat is niet meer nodig, er zit een knop voor in de auto...

De auto stuurt dan (na netjes vragen of het wel mag) de gegevens alvast naar MB. Toen kwam een behulpzame Duitse man aan de lijn die me alles wat ik al geprobeerd had nog een keer liet doen. En tot dezelfde conclusie kwam als ik, hij deed het niet meer. De man ging voor mij bellen naar een garage in de buurt om een sleepwagen te halen. Lekker dan... Niet om 20:30 thuis dus..

auto kapot

De garage belde na een tijdje en kwam wederom tot de conclusie dat er gesleept moest worden. Naar Essen want daar was de garage. Alles verder dan 50km ging honderden euri's kosten dus zuchtend ging ik akkoord.

De sleepwagen liet echt lang op zich wachten, het was al geheel donker toen ie eindelijk kwam. Ik moest de auto in de vrij zetten en van de handrem af. Dat viel niet mee, zodra je de deur openmaakt gaat de handrem er weer op.. Maar uiteindelijk stond mijn auto op de sleepwagen en konden we naar Essen.

Sleepwagen

Benz op de sleep

Dat duurt best lang met een trage vrachtwagen. De chauffeur was best aardig maar ik verstond er niet veel van. Hij sprak dialect en de sleepauto was niet bepaald geruisloos... Eindelijk kwamen we aan bij de garage Lueg in Essen. Daar was niemand en de portier zat blijkbaar voetbal te kijken want die deed er een kwartier over om de poort open te maken.

Lueg Essen

Daar konden we mijn auto lossen en ik kon er een andere auto ophalen. Ik kon kiezen uit een B-Klasse en een CLA. De laatste had ik nog niet gereden dus heb ik die maar genomen. Er moesten nog vele formulieren worden ingevuld (We blijven wel Duitser hè!) De portier van de garage moest het regelen. Die sprak binnensmonds en met zo min mogelijk woorden. Er kon geen Danke of Bitte vanaf. Niet echt makkelijk voor een pissige Nederlander om te verstaan. Ik ben toch aardig gebleven mar het kostte me echt moeite.

Toen kon ik eindelijk naar huis, snel de Navi geprogrammeerd en mijn iPhone gekoppeld qua Bluetooth en toen kon de thuisreis beginnen.

De CLA bleek een automaat te hebben (goed) en zelfs cruise-control. Helaas van het type dat niet zelf remt... zelf sturen deed ie ook niet. Ongelofelijk hoe snel je went aan bepaalde dingen... 

Tegen 01:00u was ik eindelijk thuis. Onderweg had ik nog vernomen dat Bayern uitgeschakeld was. Gelukkig toch nog een lichtpuntje.

De CLA

 

Walter

 

JSN Tendo template designed by JoomlaShine.com